Houtkachel Nieuws

- Koop nu een dubbele verbranding met het bijzondere stookrooster van Winox. (Principe!.  Neem droog hout en laat dit rondom branden zonder afsluiten van zuurstof, dit zal geen rook veroorzaken met een maximum aan vlammen, eronder zal ook het houtskool vrij opbranden. De aanstromende lucht in het rooster zorgt zelf voor een top verbranding. Lucht-instellingen regelen is nauwelijks nodig. De katalytische werking van het rooster vermindert de schadelijke uitstoot. Eenvoudiger konden we het niet maken. We hebben Octrooi op deze vinding en daar zijn we trots op.

- LET OP ! U kunt tot 1 januari 2020 nog subsidie krijgen voor een pelletkachel of een kleine biomassa-installatie.

- Heeft u een CV houthaard dan heeft u met een kachelrooster een troef in handen, deze zorgt er zelfs voor dat uw warmte wisselaar schoner blijft bij het stoken dan bij een Mono verbranding, een betere warmte overdracht zorgt voor een hoger rendement van het CV gedeelte en haard.

- Kijk eens naar de  de Bottum-Up methode het meest geschikt voor het Winox Fire-Flow Bovenrooster© met een vol vuur zonder rook binnen 3 minuten, om een haard snel op temperatuur te krijgen. Zie Tips.

- Vuur maken pagina is vernieuwd.

Levertijd van bestellingen in Nederland hooguit 1 dag. Voor België en Duitsland is dit 2 tot 3 dagen.

- Wilt u de 2 fase-verbranding eens in het echt zien, maak dan een afspraak met ons. Wij stoken twee maal per dag in het stookseizoen, daar weten we u wel in te plannen. De koffie staat klaar. U vind onze adres-gegevens op de contact pagina.

-Zoekt u ideeën over een massa-houtkachel voor uw woonruimte : Kijk eens op Pinterest onder “Kachelrooster” en “Winox”.

- Wij zijn ervan overtuigd dat houtaanplant en met hout verwarmen absoluut kan bijdragen tot een duurzamere wereld mits dit gebeurd op een ecologische en economisch verantwoorde basis. Voorwaarde met hout stoken is dat dit rookloos, snel op temperatuur, met een goede haard met minimaal primaire en secundaire verbrandingslucht  (en goede schoorsteen) en droog hout(zie houtopslag) wordt uitgevoerd.

- We zijn bezig om 2 typen houthaarden te ontwikkelen.

- In 2022 dienen alle verkochte houtkachels op de Eco-design-norm te zijn gekeurd. Wij zijn ook van mening dat men geen houtkachels of houthaarden meer gaat stoken die een totaal rendement hebben lager dan 75%. Ook de controle van het correct aansluiten van een juiste houthaard of houtkachel op een schoorsteen met correcte uitlaat over te laten aan een gerespecteerde instantie zoals de ASPB schoorsteenvegersbond(evenals in Duitsland) die gecertificeerd kan worden om deze taak uit te voeren.

- Hout kopen of halen is prima, doch zou verboden moeten worden als dit verder dan 33 km vanaf de kap-locatie is. Dit t.a.v. CO2 dat door fossiele brandstoffen wordt verbruikt. Let op! Hout stoken zonder rook is een verantwoord economisch en ecologische wijze van verbranden om nuttige warmte op een plek te krijgen, de hierbij gemaakte CO2 is ook al sinds de oertijd al een kringloop en dus neutraal. Alle uit de bodem gehaalde brandstoffen brengen een teveel CO2 in de dampkring en zouden daardoor verboden moeten worden.

- De aarde kunnen we redden door veel meer bomen te gaan planten, hoe sneller en massaler we hiermee starten zal bepalen of we het CO2 kunnen binden dat we door fossiele brandstoffen verstoken. Elk land en wereld deel(of de VN) zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en direct tot actie moeten overgaan. In de laatste 300 jaar hebben we veel bos gekapt voor landbouw en andere doeleinden. Er is natuurlijk wel aangeplant, maar te weinig. We kunnen nu nog starten met het planten, bijvoorbeeld op niet gebruikte landbouw-percelen. Als we hiermee de reductie van fossiele brandstoffen fors weten te verminderen zijn we op de goede weg. Zonder het kostbaarste zoet water redden we het niet, opslaan in bekkens op div. niveau’s en gebruiken om bijv. de energie huishouding te dekken op een eiland, vaste land en lokaal. Er blijft daarna nog genoeg over om mensen en planten en bomen ervan te voorzien. Door regenwouden zullen rivieren weer volop stromen. Stelling: Wat goed is moet je goed laten, wat fout gaat kun je verbeteren (maar niet ten koste van de natuur). Het belangrijkste op aarde is de natuurlijke kringlopen hoe groot en klein die zijn, instant te houden, dit kan makkelijk we zijn ten slotte allemaal familie van elkaar.

 

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow Bovenrooster©  heeft u:

1. Snellere start
2. Betere verbranding (2 fasen)
3. Hogere temperatuur
4. Schonere verbranding
5. Minder as
6. Minder fijn-stof
7. Geen rook
8. Minimale geur
9. Maximale warmtelevering
10. Minder hout nodig

HET KACHELROOSTER

Comments are closed.