Houtkachel Nieuws

- Koop nu een dubbele verbranding met het bijzondere stookrooster van Winox. (Principe!.  Neem droog hout en laat dit rondom branden zonder afsluiten van zuurstof of delen van het hout dan zal dit geen rook veroorzaken, eronder zal ook het houtskool vrij opbranden. De katalytische werking van het rooster vermindert de schadelijke uitstoot.)

- Heeft u een CV houthaard dan heeft u met een kachelrooster een troef in handen, deze zorgt er zelfs voor dat uw warmte wisselaar schoner blijft bij het stoken dan bij een Mono verbranding, een betere warmte overdracht zorgt voor een hoger rendement van het CV gedeelte en haard.

- Kijk eens naar de  de Bottum-Up methode het meest geschikt voor het Winox Fire-Flow Bovenrooster© met een vol vuur zonder rook binnen 3 minuten, om een haard snel op temperatuur te krijgen. Zie Tips.

Levertijd van bestellingen in Nederland hooguit 1 dag. Voor België en Duitsland is dit 2 tot 3 dagen.

- Wilt u de 2 fase-verbranding eens in het echt zien, maak dan een afspraak met ons. Wij stoken twee maal per dag, daar weten we u wel in te plannen.                 U vind onze gegevens op de contact pagina.

- Wij zitten niet stil, we hebben een tweetal speciale haarden ontwikkeld en gaan ermee officieel testen. Voorlopig ziet het er goed uit.

- Wij zijn ervan overtuigd dat houtaanplant en met hout verwarmen absoluut kan bijdragen tot een duurzamere wereld mits dit gebeurd op een ecologische en economisch verantwoorde basis. Voorwaarde met hout stoken is dat dit rookloos, snel op temperatuur, met een goede haard met minimaal primaire en secundaire verbrandingslucht  (en goede schoorsteen) en droog hout wordt uitgevoerd.

- Hout kopen is prima, doch zou verboden moeten worden als dit verder dan 100 km vanaf de kooplocatie is. Dit t.a.v. CO2 dat door fossiele brandstoffen wordt verbruikt.

- De aarde kunnen we redden door veel meer bomen te gaan planten, hoe sneller en massaler we hiermee starten zal bepalen of we het CO2 kunnen binden dat we door fossiele brandstoffen verstoken. Elk land en wereld deel(of de VN) zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en direct tot actie moeten overgaan. In de laatste 300 jaar hebben we veel bos gekapt voor landbouw en andere doeleinden. We kunnen nu nog starten met het planten ervan bijvoorbeeld op niet gebruikte landbouw-percelen. Als we hiermee de reductie van fossiele brandstoffen in gelijke mate ook weten te realiseren zijn we op de goede weg.

Tip v/d Maand: Maak geen pruttelend vuurtje in uw houthaard dit vervuild alleen maar, doch zorg dat uw verbrandingsruimte schoon brandt met maximale secundaire verbranding op de haard en minimale primaire lucht. Dit bereikt u makkelijk door de houtstukken (als de haard op temperatuur) is 0.5cm van elkaar te leggen (luchtig: zodat zuurstof er gemakkelijk bij kan). Daarmee haalt u het maximale rendement. Een houthaard kan beter op vollast draaien dan getemperd met de houtblokken hoeveelheid, en niet door met de luchtschuiven af te knijpen. De verbrandingsruimte moet schoon branden. Kijk ook eens naar de schoorsteen buiten, dit moet heldere weerspiegelingen geven t.o.v. de achtergrond en met het opstoken mag er waterdamp zichtbaar zijn. Dan stookt u goed.

 

2019 Energie vraagstuk 10 jaren plan Woningen: Heb je een cv ketel die aan vervanging toe is, dan is een warmte pomp geen goede keuze doch een goede cv ketel. Hybride is ook geen goede oplossing hier wordt een kleine warmte pomp bijgezet met een buiten unit die herrie maakt en elektrisch verbruik dat daardoor gaat stijgen. Bovendien is het rendement van deze warmte pomp onder de 4 oC  laag. Ga eerst isoleren en kijk naar een goede natuurlijke ventilatie (Lage techniek, er is heel vaak wind) van elke kamer in huis. Besef als je een warmte pomp neemt, dat dit je elektrisch verbruik behoorlijk toeneemt. Neem eerst zonnepanelen die dit verbruik kan compenseren en zonnecollectoren(vacuüm) voor warm water voorziening dit in combinatie met een buffervoorraad vat voor cv en sww. Investeer het stapsgewijs zodat er ook nog goed is te leven. Echtgenoot wil er ook graag warm bijzitten, bovendien heb je een goede back-up installatie nodig voor als het echt vriest. Wij zien een goede toekomst in waterstofgas leveren in het aardgasnet. De aanpassingen die hier voor nodig zijn gering. Het aardgasnet en bijbehorende installaties kunnen met beperkte kosten worden omgebouwd, eveneens de C.v. ketels.

 

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow Bovenrooster©  heeft u:

1. Snellere start
2. Betere verbranding (2 fasen)
3. Hogere temperatuur
4. Schonere verbranding
5. Minder as
6. Minder stof
7. Geen rook
8. Minimale geur
9. Maximale warmtelevering
10. Minder hout nodig

HET KACHELROOSTER

Comments are closed.