Houtkachel Nieuws

- Koop nu een dubbele verbranding met het bijzondere stookrooster van Winox. (Principe!.  Neem droog hout en laat dit rondom branden zonder afsluiten van zuurstof of delen van het hout dan zal dit geen rook veroorzaken met een maximum aan vlammen, eronder zal ook het houtskool vrij opbranden. De katalytische werking van het rooster vermindert de schadelijke uitstoot.) Zelfs de brandduur wordt verlengt met 25% t.o.v. een Mono-verbranding.

- Heeft u een CV houthaard dan heeft u met een kachelrooster een troef in handen, deze zorgt er zelfs voor dat uw warmte wisselaar schoner blijft bij het stoken dan bij een Mono verbranding, een betere warmte overdracht zorgt voor een hoger rendement van het CV gedeelte en haard.

- Kijk eens naar de  de Bottum-Up methode het meest geschikt voor het Winox Fire-Flow Bovenrooster© met een vol vuur zonder rook binnen 3 minuten, om een haard snel op temperatuur te krijgen. Zie Tips.

Levertijd van bestellingen in Nederland hooguit 1 dag. Voor België en Duitsland is dit 2 tot 3 dagen.

- Wilt u de 2 fase-verbranding eens in het echt zien, maak dan een afspraak met ons. Wij stoken twee maal per dag in het stookseizoen, daar weten we u wel in te plannen. De koffie staat klaar. U vind onze adres-gegevens op de contact pagina.

- Wij zitten niet stil, we hebben een tweetal speciale haarden ontwikkeld en gaan ermee officieel testen. Voorlopig ziet het er goed uit.

- Wij zijn ervan overtuigd dat houtaanplant en met hout verwarmen absoluut kan bijdragen tot een duurzamere wereld mits dit gebeurd op een ecologische en economisch verantwoorde basis. Voorwaarde met hout stoken is dat dit rookloos, snel op temperatuur, met een goede haard met minimaal primaire en secundaire verbrandingslucht  (en goede schoorsteen) en droog hout wordt uitgevoerd.

- Hout kopen is prima, doch zou verboden moeten worden als dit verder dan 100 km vanaf de kooplocatie is. Dit t.a.v. CO2 dat door fossiele brandstoffen wordt verbruikt.

- De aarde kunnen we redden door veel meer bomen te gaan planten, hoe sneller en massaler we hiermee starten zal bepalen of we het CO2 kunnen binden dat we door fossiele brandstoffen verstoken. Elk land en wereld deel(of de VN) zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en direct tot actie moeten overgaan. In de laatste 300 jaar hebben we veel bos gekapt voor landbouw en andere doeleinden. We kunnen nu nog starten met het planten ervan bijvoorbeeld op niet gebruikte landbouw-percelen. Als we hiermee de reductie van fossiele brandstoffen in gelijke mate ook weten te realiseren zijn we op de goede weg.

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow Bovenrooster©  heeft u:

1. Snellere start
2. Betere verbranding (2 fasen)
3. Hogere temperatuur
4. Schonere verbranding
5. Minder as
6. Minder fijn-stof
7. Geen rook
8. Minimale geur
9. Maximale warmtelevering
10. Minder hout nodig

HET KACHELROOSTER

Comments are closed.