Houtkachel Nieuws

- In een gewone (Mono) houthaard zal nooit een volledig rookloze verbranding ontstaan, doordat hout en houtskolen en as op elkaar liggen zonder lucht. Continu Rookloos stoken op een Winox Fire-Flow Bovenrooster©, het kan en is  heel eenvoudig!. Altijd een schone ruit, makkelijk aansteken, een schitterend vuur dat veel heter is door de dubbele warmte werking en een laag houtverbruik enz.

Maak van uw houtkachel of houthaard eenvoudig een Hoog-Rendement haard met een Winox haardrooster. ( alleen geschikt voor haarden met primaire samen met secundaire luchtinlaten en meer)

- Kijk eens naar de  de Bottum-Up methode het meest geschikt voor het Winox Fire-Flow Bovenrooster© met een vol vuur zonder rook binnen 3 minuten, om een haard snel op temperatuur te krijgen. Zie Tips.

Levertijd van bestellingen in Nederland hooguit 1 dag. Voor België en Duitsland is dit 2 tot 3 dagen.

- Wilt u de 2 fase-verbranding eens in het echt zien, maak dan een afspraak met ons. U vind onze gegevens op de contact pagina.

- Wij zijn ervan overtuigd dat houtaanplant en met hout verwarmen absoluut kan bijdragen tot een duurzamere wereld mits dit gebeurd op een ecologische en economisch verantwoorde basis. Voorwaarde met houtstoken is dat dit rookloos, snel op temperatuur, met een goede haard met minimaal primaire en secundaire verbrandingslucht  (en goede schoorsteen) en droog hout wordt uitgevoerd.

- Hout kopen is prima, doch zou verboden moeten worden als dit verder dan 100 km vanaf de kooplocatie is. Dit t.a.v. CO2 dat door fossiele brandstoffen wordt verbruikt.

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow Bovenrooster©  heeft u:

1. Snellere ontbranding
2. Betere verbranding (2 fasen)
3. Hogere temperatuur
4. Schonere verbranding
5. Minder as
6. Minder stof
7. Geen rook
8. Minimale geur
9. Maximale warmtelevering
10. Minder hout nodig

HET KACHELROOSTER

Comments are closed.