Houtkachel Nieuws en vragen van Klanten

- Koop nu een dubbele verbranding met het bijzondere stookrooster van Winox. (Principe!.  Neem droog hout en laat dit rondom branden zonder afsluiten van zuurstof of delen van het hout dan zal dit geen rook veroorzaken, eronder zal ook het houtskool vrij opbranden. De katalytische werking van het rooster vermindert de schadelijke uitstoot.)

- Kijk eens naar de  de Bottum-Up methode het meest geschikt voor het Winox Fire-Flow Bovenrooster© met een vol vuur zonder rook binnen 3 minuten, om een haard snel op temperatuur te krijgen. Zie Tips.

Levertijd van bestellingen in Nederland hooguit 1 dag. Voor België en Duitsland is dit 2 tot 3 dagen.

- Wilt u de 2 fase-verbranding eens in het echt zien, maak dan een afspraak met ons. U vind onze gegevens op de contact pagina.

- Wij zitten niet stil, we hebben een tweetal speciale haarden ontwikkeld en gaan ermee officieel testen. Voorlopig ziet het er goed uit.

- Wij zijn ervan overtuigd dat houtaanplant en met hout verwarmen absoluut kan bijdragen tot een duurzamere wereld mits dit gebeurd op een ecologische en economisch verantwoorde basis. Voorwaarde met houtstoken is dat dit rookloos, snel op temperatuur, met een goede haard met minimaal primaire en secundaire verbrandingslucht  (en goede schoorsteen) en droog hout wordt uitgevoerd.

- Hout kopen is prima, doch zou verboden moeten worden als dit verder dan 100 km vanaf de kooplocatie is. Dit t.a.v. CO2 dat door fossiele brandstoffen wordt verbruikt.

 

 

 

Vragen van Klanten

-          Is mijn houtkachel geschikt voor het kachelrooster.

Ja, in principe is elke houtkachel geschikt voor het kachelrooster.  Plaatsing ervan op een vlakke dichte bodem is natuurlijk het geschiktst. In het geval van een open rooster in de bodem neemt u een Mono-kachelrooster, die plaatst u eenvoudig erom heen.

 

-          Past het rooster altijd in mijn houtkachel.

Ja, Het rooster is gemaakt op een standaard maat zodat het in veel houtkachels past. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u dit simpel in de breedte een lengte aanpassen en op maat zetten. De te grote stukjes zaagt u er gewoon vanaf. Neem er één die zo dicht mogelijk bij de maat komt, en bij het vermogen van de haard.

 

-          Is de hoogte van het kachelrooster een probleem voor het plaatsen in mijn houtkachel.

Nee, de hoogte zal nooit een probleem zijn omdat bij het stoken in een houtkachel  met  los geplaatst hout dezelfde hoogte bij het vullen  wordt bereikt. Bovendien starten de vlammen onder het hout waardoor uiteindelijk de vlamhoogte kleiner wordt. Dit is ongeveer de dikte van het opgelegde hout.

 

-          Kan ik alle soorten hout op het rooster stoken.

Ja, alle inlandse houtsoorten kunnen op de roosters worden gestookt zonder problemen. Tropische hardhout soorten worden afgeraden.

 

-          Is het rooster wel bestand tegen de hoge temperaturen die ontstaan.

Ja, de roosters zijn van een zeer hitte bestendige staal soort gemaakt, en kunnen met gemak piek-temperaturen aan tot 1400 ⁰C. Normaal komen vlam-temperaturen voor bij een mono-verbranding van 1000 tot 1150 ⁰C en bij een 2 fase-verbranding 1200 tot 1300 ⁰C.

 

-          Is mijn Houthaard wel bestand tegen die hogere temperaturen.

Jazeker is uw Houthaard bestand tegen deze temperaturen. U gaat er minder hout opleggen doordat de combinatie van de 2 fasen-verbranding efficiënt werkt. Deze hoge temperaturen werken alleen in het rooster gebied onder het opgelegde hout en niet daarbuiten. Het is dus absoluut veilig om een rooster te gebruiken.

 

-          In welke typen Hout-/Haarden en -/Kachels kunnen de roosters worden geplaatst.

De haardsoorten zijn: Voorzet haarden, Inzethaarden, Liftdeurhaarden, Vrijstaande kachels, Openhaarden, Schouwen met een open en gesloten typen,  Buitenhaarden en vuurschalen.

Het ene waar u op kunt letten is het vermogen van het rooster.  5 -10 KW voor het mono en kachelrooster. 5 -15 KW voor het brede kachelrooster. En 15 – 30 KW voor de Grootte Haardroosters.  Dit vermogen vind u op het naamplaatje van uw haard of in de technische handleiding.

 

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow Bovenrooster©  heeft u:

1. Snellere ontbranding
2. Betere verbranding (2 fasen)
3. Hogere temperatuur
4. Schonere verbranding
5. Minder as
6. Minder stof
7. Geen rook
8. Minimale geur
9. Maximale warmtelevering
10. Minder hout nodig

HET KACHELROOSTER

Comments are closed.