Kachelroosters

Fire-Flow Kachelrooster©

Vergeet alle Kachelroosters, Het “Winox Fire-Flow Kachelrooster is het enige rooster dat serieus met een volle 2 fasen verbranding werkt. Het rooster is zo afgestemd dat de verbrandingslucht-stroming niet wordt verstoord aan het begin van de hout-gas en houtskoolverbranding. De 2 fasen werken samen zodat uw hout een perfecte verbranding ondergaat met minimum aan verontreinigingen.

Alle Winox Fire-Flow kachelroosters zijn vernieuwd. Dit zorgt voor een verbeterde verbranding wat resulteert in meer warmte en minder hout verbruik. Het rooster is makkelijk te plaatsen en is toepasbaar in bijna elke houtkachel of haard. Denk hier bij aan bijvoorbeeld een voorzethaard, liftdeurhaard, inzethaard , tuinhaard en massa-houtkachels. Al onze roosters zijn geschikt voor bijna alle houthaarden en open haarden waarin liggend hout wordt verbrand. Voorwaarden voor het gebruik is dat de haardbodem of open haardbodem vlak is of tot 2 cm diep, en dat de primaire verbrandingslucht aan de voorzijde of achterzijde de haard binnenkomt.

Het Fire-Flowkachelrooster© zorgt er ook voor dat u veel makkelijker kunt stoken. Er blijft weinig as over, de haard gaat makkelijker en sneller aan doordat er bij de verbranding meer zuurstof beschikbaar is, wat ook weer zorgt voor geen rook ontwikkeling en aanslag op uw kachelruit. Door de optimale verbranding en stoken op kamertemperatuur bespaart u op uw hout voorraad. Als we een doorsnee houtvoorraad van 6 kuub per seizoen nemen heeft u het rooster al binnen een jaar terug verdient. As verwijderen (na 1 week stoken)gaat heel gemakkelijk door uitnemen of uitzuigen. De aslade en of schudrooster is zelfs niet eens meer nodig!. U wilt graag een perfect brandend houtvuur dat snel start en altijd een mooi vuurbeeld geeft, dan kunt u deze kachelroosters bestellen in de Webshop.

Er zijn drie typen Kachelroosters. De verschillen tussen de drie typen zitten in de breedte van de roosters. Hoe kiest u het juiste type rooster? Neem een stuk karton of papier ter grote van de maximale maat van uw haardbodem. Het rooster is verstelbaar in breedte en diepte en past daardoor altijd. U kunt dit zelf gemakkelijk pasklaar maken, te zien aan de inkepingen in de ligger en brandstrip. Zie ook: De keuze van uw Kachelrooster.

De maximale afmeting van het Standaard Kachelrooster is 33cm breed x 25cm diep.   5 – 10 Kilowatt
De maximale afmeting van het Mono Kachelrooster is 33cm breed x 25cm diep.           5 – 10 Kilowatt
De maximale afmeting van het Brede Kachelrooster is 49cm breed x 25cm diep.         10 – 15 Kilowatt

Het Standaard Kachelrooster   5 – 10 KW is ontworpen om de verbranding in uw haard te optimaliseren. Er zijn twee verbrandingskamers waarin de kooltjes nagloeien tot as. Met alle roosters hebben we verschillende testen gedaan en we stonden verstelt van de resultaten. Hoe de werking is leest u onder De Roosters!

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Mono Kachelrooster   5 – 10 KW is ontworpen voor houthaarden met een luchtrooster in de haardbodem waar de primaire verbrandingslucht voor de haard wordt toegelaten. Dit kan een rond schudrooster zijn, maar ook een vast vierkant- of rechthoekig bodemrooster.

Het grote voordeel is dat de verbrandingslucht het houtskool en de houtblokken kan bereiken zonder dat het Mono Kachelrooster in de weg zit. Het Mono Kachelrooster kan eenvoudig worden ingesteld op de maat groter dan het luchtinlaatrooster in de haardbodem, dus makkelijk instelbaar in breedte en diepte. Het Mono Kachelrooster heeft dezelfde werking als het Standaard Kachelrooster maar nu met één roosterkamer voor houtskool en as opslag. Bij gebruik van een schudrooster kan zonder hinder de as op bestaande wijze worden verwijdert. Het is een duur materiaal, toch hebben we de prijs zeer aantrekkelijk gemaakt zodat veel gebruikers er van kunnen genieten.


 

 

 

 

 

 

 

Het Brede kachelrooster  10 – 15 KW beantwoord aan de vraag om voor brede en grotere houthaarden een twee fasenverbranding te kunnen voorzien met dezelfde werking als het kachelrooster. Ook dit rooster heeft dezelfde instelbaarheid als het Standaard Kachelrooster maar met meer warmte gevend vermogen. De roosters geven de best denkbare houtverbranding aan elke houthaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fire-Flow roosters© zorgen ervoor dat u optimaal kunt genieten in het koude jaargetijde, van een sfeervol vuur in uw eigen haard.

Comments are closed.