Openhaardroosters en Grote Houthaardroosters

Fire-Flow Openhaardrooster©

Alle Winox fire-flow Openhaardroosters zijn vernieuwd. Speciaal voor openhaarden, grote liftdeurhaarden, grote inzethaarden, en grote tuinhaarden is het Fire-Flow Openhaardrooster© ontwikkeld. Het vermogen van het rooster is tussen de 15 tot 30 KW en is instelbaar, afhankelijk van uw haardvermogen. U kunt deze roosters eenvoudig in de Webshop bestellen.

Wanneer u gebruikt maakt van ons rooster komt de aslade met het oude stookrooster te vervallen.(een vlak-spijlen-rooster met de aslade kan blijven zitten, er mogen geen staande spijlen aanwezig zijn) Door de optimale verbranding blijft er namelijk weinig minerale as over. Dit as wordt tussen de liggers opgeslagen en is gemakkelijk (na een week stoken) weg te halen of uit te zuigen. Het rooster kan direct op de vuurvaste vloer en tegen de vuurvaste achterwand/haardplaat geplaatst worden. U zult verstelt staan van de 25 % meer warmte die ons rooster afgeeft, en u bespaart 30 % aan haardhout. Houtlengte maximaal 50 cm. De Cirkelramen geven een perfecte na-verbranding aan de blok-einden en verhogen de katalytische werking van het rooster. Rookvrij stoken, met Minimale Geuroverlast!.

De afmetingen van haarden verschillen, daarom is het belangrijk om even de maat op te nemen of het rooster in uw haard past. Hieronder vindt u de afmetingen van onze roosters. De roosters zijn allen instelbaar op elk gewenste maat kleiner dan onder aangegeven en hebben een lange levensduur.

 

  • De maximale afmeting van het Fire-Flow Openhaardrooster© Standaard is 53.5 cm breed x 33 cm diep. De minimale maat is 39 cm breed x 23 cm diep. Dit rooster is voor alle typen grote houthaarden geschikt die een stijlvolle uitstraling verdienen.
  • We kunnen dit Openhaardrooster©Standaard ook voor u op maat maken bij een afwijkende vorm van de bodem van uw haard. Stuur een Email met 2 foto’s van de haard (van voren en één rechts genomen) en een tekening met alle maten van de bodem en achterwand en wij maken het voor u “Op Maat” tegen een afgesproken prijs. Neem even contact op!
  • De maximale afmeting van het Fire-Flow Openhaardrooster© Duim is 53.5 cm breed x 40 cm diep. De minimale maat is 39 cm breed x 28,5 cm diep. Dit rooster is tevens het grootste rooster en kan voor grote openhaarden, liftdeurhaarden en tuinhaarden een uitstekende aanvulling zijn.
  • De maximale afmeting van het Fire-Flow Openhaardrooster© Nostalgia is 53.5 cm breed x 41 cm diep. De minimale maat is 39 breed x 27 cm diep. Dit rooster is meer geschikt voor de authentieke grote openhaarden waar een prachtig vuurbeeld en uitstraling wordt gevraagd.

Hoe kiest u een juist rooster? Neem een stuk karton ter grote van de maximale maat van uw haardbodem. Pas nu de max. maat af van het rooster dat u wilt aankopen.(zie hierboven) Als deze max. maat 2 cm rondom binnen uw kartonmaat valt, dan past het perfect. Het rooster is verstelbaar in breedte en diepte en past daardoor altijd. U kunt dit zelf gemakkelijk pasklaar maken als de max. maat buiten dit karton valt, dan is het rooster eenvoudig in te korten. Dit is te zien aan de inkepingen die in de ligger/- en brandstrip uiteinden zitten, deze zijn op 2,5 cm afstand kleiner te maken in de breedte en de diepte van de haard.

Simpel gezegd u kunt dus altijd één van de 3 roosters aankopen. Aanpassen op maat kan dus altijd achteraf. Bestellen via de Webshop. 

Met deze Openhaard roosters haalt u meer rendement uit uw hout, en heeft u altijd een prachtig vuurbeeld en sfeer om vol van te kunnen genieten:

Fire-Flow Openhaardrooster© Standaard

 

Fire-Flow Openhaardrooster© Nostalgia

 

Fire-Flow Openhaardrooster© Duim

 

Comments are closed.