Persbericht Fa.Winox.

  

Houtvuurbeleving met de techniek van nu

 

Ravenstein, 11 Augustus 2015

 

Mensen die hout stoken ervaren vaak problemen met hun houthaard. Zo is de haard moeilijk aan te steken, gaat uit, of het vuur brandt niet mooi. Iets waarvoor ondernemer en innovator Frank Wilbrink, eigenaar van WINOX, de afgelopen tien jaar aan een oplossing werkte. Wilbrink: “Vanuit mijn 40 jaar kennis en ervaring op dit gebied wilde ik mensen een nieuwe optimalere houtverbranding voor haarden kunnen bieden.”

Duurzaam Formule-1 stookrooster voor optimale verbranding
WINOX is gespecialiseerd in verbrandingstechnieken voor houthaarden, en is gevestigd in het Brabantse Ravenstein. Het bedrijf ontwikkelde een aantal duurzame stookroosters voor houthaarden en openhaarden, dat houtblokken meteen rondom verbrandt, zonder luchtweerstand van het rooster. Een volle twee fasen verbranding(houtblokken en houtskool branden volledig apart) een nieuw zeer effectief verbrandingsprincipe en katalytisch werking zorgen samen voor een optimale verbranding (norm EN 13240 vanaf 2014). Zo zijn rendementsverhoging 3 – 10% en houtbesparing 10 – 30 % gemakkelijk haalbaar.

Het gepatenteerde rooster is geschikt voor haarden die liggend hout verbranden. Het product is instelbaar en kan eenvoudig in de haard geplaatst worden; het past altijd. Zelfs zonder haard kun je dit stookrooster ook als perfecte tuinhaard gebruiken op een vuurvaste plaat of stenen. Kortom: Het rooster geeft de best denkbare houtverbranding aan elke houthaard, Uw opgelegde hout verbrand namelijk tweemaal volledig.
En jawel u leest het goed: Rookvrij stoken, met Minimale Geuroverlast!.

Nieuwe Producten
Alle roosters zijn door ontwikkelt, elk rooster beschikt nu over een verbeterde twee fasen verbrandingswerking en verbeterde uitvoering. Voordeel: De emissie- en fijn stof-waarden beantwoorden aan de strengste normen. De roosters zijn toepasbaar in diverse Houthaarden. Denk aan: Inzethaarden, Voorzethaarden, Liftdeurhaarden, Openhaarden en Tuinhaarden (5 – 30Kilowatt) Alle Roosters zullen het verbrandingsproces van genoemde haarden kunnen optimaliseren, met uitstekende resultaten in uitstoot, fijn-stof en zichtbaarheid door de haardruit.

WINOX levert aan haardwinkels en groothandels, maar ook aan particulieren, die hun nieuwe of gebruikte haard een nuttige toevoeging willen geven. Want zelfs de ervaren houtstoker haalt 25% meer warmte uit z’n haard dan in de oude situatie. WINOX staat voor milieuvriendelijk, sfeervol en relaxed stoken. Een ideaal product dus, om in de winter te gebruiken in de houthaard binnen, en op kille avonden in de tuinhaard buiten.
Meer informatie over het bedrijf, producten en houtstoken is te vinden op de website www.kachelrooster.nl.

 

 

 

Comments are closed.