De Roosters

Wij vroegen ons enkele jaren geleden af waarom er in een houthaard in veel gevallen geen optimale mono verbranding is. In veel haarden verbrandde het hout niet mooi, de ruit werd zwart en vies door de roet-walmen en het hout brandde niet helemaal op. Rook is onverbrande brandstof, en mag absoluut niet voorkomen in een goede verbranding. Er moest toch iets zijn waardoor het hout wel optimaal kon opbranden? Na vijf jaar onderzoek en drie prototypes zijn wij ervan overtuigd dat we de optimale manier hebben gevonden. We zijn overgegaan tot het aanvragen van een patent voor onze eigen Winox Fire-Flow bovenroosters ©. Dit Octrooi hebben we verkregen en de productie en verkoop van onze duurzaam ontwikkelde roosters is in volle gang.

     
Met rooster: 1 min verstreken                                  Zonder Rooster: 1 min verstreken

     
Met rooster: 10 min verstreken                                  Zonder Rooster: 10 min verstreken     

De Fire-Flow bovenroosters bestaan uit een aantal hittebestendige metalen brandstrippen waar het hout wordt op gelegd. Het hout maakt nauwelijks contact met de brandstrippen, waardoor een verstoring met de verbrandingsluchtstroom wordt voorkomen. Het rooster laat een gedwongen volle twee-fase verbranding ontstaan, dit is een nieuw effectief verbrandingsproces. Deze houtstookroosters hebben in tegenstelling tot andere roosters een echte verbrandingsfunctie. Een volle twee-fase verbranding houdt in dat bovenop het hout wordt verbrand en onder heeft het houtskool de mogelijkheid om volledig op te gloeien tot een kleine hoeveelheid minerale as. Samen geven deze twee fasen een spectaculair mooi vuur.  Opgelegd hout verbrand hierdoor in 2 keer volledig. De roosters verbeteren de werking van de primaire, secundaire en tertiaire verbranding in uw houthaard. Rookvrij stoken, met Minimale Geuroverlast!.

U gaat de verbrandingsbodem maximaal gebruiken voor de warmte levering.

De luchtstroom gaat tussen deze twee-fasen door en er ontstaat een katalytische werking als de haard op temperatuur is.  Onder het hout ziet u de vele vlammen ontstaan, die een prachtig volledig vuur geven. De warmte wordt vol op twee plaatsen afgegeven. Het resultaat daarvan is dat er 25% meer warmteafgifte ontstaat door optimaal gebruik te maken van de stookruimte-inhoud, en de volle twee fasen verbranding. De twee verbrandingsfasen (houtblok-verbranding en het houtskool uitbranden) versterken elkaar, hierdoor verloopt het aansteken en het opnieuw aanbranden veel effectiever. Houtbesparing van 30% of meer is eenvoudig te bereiken! Één laag hout stoken is hierdoor meestal voldoende.

Onze Fire-Flow bovenroosters © hebben veel verschillen ten opzichte van bestaande haardroosters. Veel roosters bestaan uit meerdere strippen van bandstaal of gietijzer. Er zitten op deze roosters teveel dikke strippen, waardoor het vuur afkoelt en de luchtstroom wordt belemmerd. Tevens lossen de strippen van bandstaal en gietijzer uiteindelijk sneller op omdat ze van een mindere materiaalsoort zijn. Daarnaast blijft de volle twee-fasen werking en de katalytisch werking weg, waardoor de verbranding niet optimaal is.

Door het gebruik van een Winox Fire-Flow bovenrooster© heeft u:

- Een mooi vuur, met een effectief houtverbranding principe.
- Meer stookplezier, de haard gaat makkelijker aan en de kamertemperatuur is eenvoudig te regelen.
- Geen houtverspilling, wel het hoogste rendement met houtbesparing.
- De ruit blijft langer helder.
- Voelbaar meer warmte en sfeer.
- Een milieutechnisch product getest op de strengste normen.
- Een Formule-1 stookrooster met een lange levensduur en volledig recyclebaar.
- Het rooster geeft de best denkbare houtverbranding aan elke houthaard, zonder rook.

Al onze roosters zijn geschikt voor alle houthaarden en open haarden waarin liggend hout wordt verbrand. Voorwaarden voor het gebruik is dat de haardbodem of open haardbodem vlak is of tot 2 cm diep. Daarnaast raden wij aan om hout te gebruiken dat tot 7 cm dik is (voor de kachelroosters)  en tot onder de 15% is gedroogd,  en voor de grote haard roosters is dit tot 12 cm dikte eveneens tot onder de 15% gedroogd. U wilt toch altijd een goed vol vuur en geen gesudder van vlammetjes die nauwelijks warmte geven. Bovendien wilt u graag de warmte eenvoudig regelen in uw woonkamer!, hoe ?. Wel door het aantal houtblokken. Met als gevolg een vol vuur zonder rook.

De bovenroosters zijn eenvoudig in elkaar te zetten.  Het is afhankelijk van het vermogen en de bodemmaat van uw haard hoe u het rooster in elkaar zet. Het zal duidelijk zijn het rooster eerst zo maximaal mogelijk te plaatsen.  Het is namelijk mogelijk om de grootte van het rooster aan te passen door de brand-strippen op verschillende manieren in de liggers te plaatsen.  Duidelijke instructies worden erbij geleverd.  De levensduur van onze duurzame roosters zijn 10 tot 20 jaar,  afhankelijk van het gebruik. Kijk ook eens naar de filmpjes onder Tips.

Winox producten worden in de nu 12 ½ jarige ontwikkeling, regelmatig getest op de nieuwste stand van de techniek.  De roosters worden door windtunnel specificaties aangepast en verder doorontwikkeld en voldoen aan alle gestelde eisen volgens de  normen in de NEN norm 13240 en NEN norm 13229 welke voor de Hout-haarden gelden.

U heeft geen haard, geen probleem! De roosters zijn op zichzelf al een haard, op een vuurvaste plaat of ondergrond eenvoudig en goedkoop, met 25% meer warmteafgifte en 30% houtbesparing heeft u een perfecte buitenhaard voor alle seizoenen met rondom direct 100% houtvuur beleving.

Kijk ook eens op referenties kachelroosters of openhaardroosters. Veel klanten gingen u al voor en zijn overtuigd, zelfs met de modernste haard.

Heeft u problemen met:

-         de haard is slecht aan te steken, en gaat vaak uit.

-         het vuur brand niet zoals je zou verwachten.

-         er branden stukken niet helemaal op.

-         de verbranding is niet schoon genoeg.

-         de ruit is vaak zwart of niet geheel schoon.

-         elke keer opnieuw de luchthoeveelheid te moeten stellen.

-         de warmte is niet goed regelbaar.

-         de haard rookt uit de schoorsteen grijs, blauw of zelfs zwart.

Kijk eens in de Webshop of er een rooster voor uw haard is, er is er altijd een die past.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen via de Contact pagina.

 

Comments are closed.