NEN Test Resultaten

Het Fire-Flow kachelrooster© hebben wij officieel laten testen op de norm NEN 13240 geldend vanaf 2014 bij SGS Nederland. (Deze norm wordt Haard-producenten opgelegd om te voldoen aan de huidige wetgeving in landen van Europa en daarbuiten, die Houthaardenproducten op de markt zetten.)

 

De testopstelling bestond uit een nieuwe kachel, die een aantal jaren op de markt is en nog steeds goed wordt verkocht. De specificaties van de haard zijn:

 

De testinstallatie van SGS voldeed aan de norm NEN EN 13240:2001 en NEN EN 13240-A2:2004. De Houtkachel is in eerste instantie getest met houtladingen zonder rooster en opnieuw uitgevoerd met ons rooster. Hierbij is gebruik gemaakt van dezelfde omstandigheden en daarmee wordt bedoelt dat de situaties gelijk aan elkaar waren. De houtsoort die gebruikt is tijdens de test is verplicht Beuken.

Uit de testen is gebleken dat de schoorsteentemperatuur bij het gebruik van een rooster lager is dan zonder toepassing van een rooster.

Uit de test met de gemiddelde uitlaatemissie onverbrand blijkt dat de emissie bij het gebruik van een rooster lager is dan bij de test zonder rooster.

Het gemiddeld haardrendement gedurende een houtvulling is bij het gebruik van ons rooster hoger dan zonder rooster.

 

De conclusie van deze test is dat met het gebruik van ons rooster het rendement en de warmteopbrengst hoger werd, en de CO waarde daalde.

De testen hebben aangetoond dat het rooster een nuttige toevoeging is voor een haard.

Comments are closed.